Karasie smażone z miodem i żurawinami

13710
com_content.article
(Oddano 239 głosów z średnią 4.38 z 5)
Karasie smażone z miodem i żurawinami4.38 out of 5 based on 239 voters.


Składniki:


  • 800 g karasi
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki maki
  • 2 szkl. żurawin
  • 3/4szkl. miodu
  • sól

    Sposób wykonania:
    Żurawiny rozgnieść widelcem po czym powstały sok wymieszać z miodem i doprowadzić do wrzenia.
    W między czasie karasie oczyścić i oprószyć solą oraz obtoczyć w mące.
    Następnie usmażyć je na rozgrzanym oleju.
    Przed podaniem polać sokiem z żurawin i miodu.
     

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi