Karasie duszone w śmietanie

24577
com_content.article
(Oddano 103 głosów z średnią 4.65 z 5)
Karasie duszone w śmietanie 4.65 out of 5 based on 103 voters.


Składniki:


  • 1 kg karasi
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 3 łyżki mąki
  • ½ szkl śmietany
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
  1. Karasie podzielić na porcje, które oprószyć solą oraz mąką i przesmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
    Gdy się zarumienią wlać bulion i trzymać na małym ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie wlać jeszcze śmietanę wymieszaną z mąką.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dusić ostanie 5 minut.
    Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi