Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuśniak na wędzonce Krystyny

Składniki:

  • ½ kg kiszonej kapusty
  • 25 dkg wędzonego boczku
  • 15 dkg wędzonej kiełbasy
  • marchewka, pietruszka, cebula
  • 4 ziemniaki
  • 2 listki laurowe, ziele angielskie, ziarna pieprzu
  • 3-4 ząbki czosnku
  • olej

    Sposób przyrządzenia:

    Boczek i obraną cebulę podsmażyć na oleju, dodać odciśniętą kapustę i podsmażyć, około 15-20 minut. Warzywa umyć, pokroić w kostkę włożyć do garnka i podlać bulionem warzywnym około 2 litry. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, gotować jeszcze 25 minut. Dodać kapustę z boczkiem i pokrojona w kostkę  kiełbasą. Zagotować. Podawać z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *