Składniki:
- kość wieprzowa
- pęczek włoszczyzny
- 5 jaj
- 5 łyżek starego chrzanu
- 25 dag wędzonki
- 4 ząbki czosnku
- łyżka mąki pszennej
- 1 szkl śmietany
- liść laurowy
- sól
- pieprz
Składniki: 25 dag grochu 1 kostka bulionu warzywnego 2 cebule 5 dag wędzonki 1 jajko 1 czerstwa bułka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Groch zalać wodą, tyle aby go tylko zakryła, odstawić na całą noc. Następnego dnia ugotować go w tej…
Składniki: 1 kg wołowiny 10 dag wędzonki 1 cebula 1 marchew 1 pietruszka ½ selera 2 listki laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego 1 szkl czerwonego wytrawnego wina 1 łyżka soku z cytryny ½ szkl bulionu warzywnego 2 łyżki tłuszczu sól pieprz Sposób wykonania: Mięso natrzeć solą po czym zrobić w nim nacięcia nożem, w które…
Składniki: 1 główka kapusty pekińskiej 1 por 5 dag wędzonki 2 łyżki mąki 1 łyżka soku z cytryny sól cukier pieprz 1 łyżka masła łyżeczka ziół prowansalskich Sposób wykonania: Oczyszczoną kapustę włożyć do garnka. Dodać pora i zalać całość wodą, osolić, ocukrzyć i całość zagotować. Następnie odsączyć kapustę, pokroić na cztery części i przełożyć do…