Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta z grochem i grzybami

Składniki:

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • kilka suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • kminek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • 30 dag łuskanego grochu

Sposób wykonania:

  1. Groch zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia ugotować do miękkości.
    W między czasie kapustę oraz grzyby również ugotować (osobno).
    Natomiast cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać mąkę i dokładnie wymieszać.
    Ugotowany groch przetrzeć przez sito i dodać go do kapusty razem z pokrojonymi grzybami razem z wywarem w którym się gotowały.
    Dodać jeszcze cebulową zasmażkę i całość dokładnie wymieszać.
    Na koniec doprawić do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *