Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta Wigilijna Igi

Składniki:

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • kilka suszonych grzybów
  • 4 łyżki masła
  • 1 cebula
  • pieprz
  • sól

    Sposób wykonania;
    Kapustę kiszoną trochę poszatkować po czym lekko opłukać wodą.
    Następnie przełożyć ją do garnka i zalać taką ilością wody aby była przykryta.
    Gotować do miękkości.
    W miedzy czasie wcześniej namoczone grzyby w wodzie również ugotować do miękkości po czym przełożyć je do kapusty razem z wywarem.
    W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle i również dodać do kapusty i grzybów.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *