Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp smażony z chrzanem

Składniki:

  • 2 karpie
  • 1 szklanka kefiru
  • mąka
  • bułka tarta
  • pół łyżeczki papryki
  • jajko
  • łyżka soku z cytryny
  • korzeń chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • olej

    Sposób wykonania;
    Oczyszczone karpie pokroić w dzwonka, które zalać kefirem.
    W między czasie jajko roztrzepać razem z papryką, solą, pieprzem.
    Następnie ryby odsączyć z kefiry i obtoczyć je w mące po czym obtoczyć w jajku z przyprawami.
    Na koniec obtoczyć w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto.
    Przed podaniem skropić sokiem z cytryny i posypać startym chrzanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *