Kapusta z curry
Kapusta z curry4.67 out of 5 based on 117 voters.
Składniki:
- 1 drobno posiekana kapusta
- 1 łyżka oleju
- ½ szklanki posiekanej szalotki
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 2 łyżeczki musztardy ziarnistej
- 2 łyżeczki curry
- 1 łyżeczka kurkumy
- ¼ szklanki rozpuszczonego masła
- sól, pieprz, ocet ryżowy do smaku
Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać olej, dodać czosnek i szalotkę, smażyć mieszając 2 minuty. Dodać musztardę, curry i kurkumę, smażyć 1 minutę stale mieszając. Dodać kapustę i pozostałe składniki, dusić mieszając aż kapusta zmięknie. W razie potrzeby podlać odrobiną wody.
- Szczegóły
- Kategoria: Kapusta
- Opublikowano: poniedziałek, 12, marzec 2012 11:37
- Dominika Kawka
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak