• 1kg kiszonej kapusty
    10dkg smalcu
    25dkg kości od schabu
    25dkg żeberek wieprzowych
    20dkg boczku wędzonego
    1 cebula
    2 łyżki mąki
    ½ szklanki śmietany
    zielony koper
    pieprz, papryka

Sposób wykonania:
Kapustę gotujemy z kośćmi, żeberkami, wędzonką. Gdy kapusta zmięknie wyjmujemy wędzonkę, kości żeberka. Ze smalcu, cebuli, mąki wykonujemy rumianą zasmażkę, dodajemy do kapusty, dodajemy koperek, paprykę i pieprz do smaku. Zagotowujemy, zalewamy śmietaną.

 

 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi