Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta kiszona po węgiersku

Składniki:

  • 1kg kiszonej kapusty
    10dkg smalcu
    25dkg kości od schabu
    25dkg żeberek wieprzowych
    20dkg boczku wędzonego
    1 cebula
    2 łyżki mąki
    ½ szklanki śmietany
    zielony koper
    pieprz, papryka

Sposób wykonania:
Kapustę gotujemy z kośćmi, żeberkami, wędzonką. Gdy kapusta zmięknie wyjmujemy wędzonkę, kości żeberka. Ze smalcu, cebuli, mąki wykonujemy rumianą zasmażkę, dodajemy do kapusty, dodajemy koperek, paprykę i pieprz do smaku. Zagotowujemy, zalewamy śmietaną.

 

 

2 comments for “Kapusta kiszona po węgiersku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *