Kapusta Wigilijna Igi
Kapusta Wigilijna Igi 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 1 kg kiszonej kapusty
- kilka suszonych grzybów
- 4 łyżki masła
- 1 cebula
- pieprz
- sól
Sposób wykonania;
Kapustę kiszoną trochę poszatkować po czym lekko opłukać wodą.
Następnie przełożyć ją do garnka i zalać taką ilością wody aby była przykryta.
Gotować do miękkości.
W miedzy czasie wcześniej namoczone grzyby w wodzie również ugotować do miękkości po czym przełożyć je do kapusty razem z wywarem.
W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle i również dodać do kapusty i grzybów.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Kapusta
- Opublikowano: piątek, 09, grudzień 2011 12:29
- Iga
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak