Kandyzowana cebula Agaty
Kandyzowana cebula Agaty 5.00 out of 5 based on 3 voters.
Składniki:
- ½ kg cebuli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki miodu
- 5 łyżek octu balsamicznego
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Cebulki obrać po czym pokroić je w piórka.
Następnie wrzucić je na patelnie z rozgrzanym tłuszczem i przesmażyć na złoto.
Wówczas wlać ocet winny oraz miód.
Wrzucić zioła i całość dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Trzymać na ogniu jeszcze około 5 minut, aż cały płyn wyparuje.
- Szczegóły
- Kategoria: Cebula
- Opublikowano: czwartek, 21, luty 2013 11:08
- Agata Komar
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak