Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Awokado z pomidorkiem i cebulą

Składniki:

  • 1 awokado
  • 4 łyżki soku z limonki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 papryczka jalapeno
  • 1 pomidor
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka posiekanej kolendry
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Awokado obrać po czym miąższ rozgnieść widelcem, po czym skropić go sokiem z cytryny.
Następnie sparzonego pomidora obrać ze skórki i pokroić na cząstki, które dodać do awokado.
Wrzucić jeszcze posiekaną cebulę , papryczkę oraz czosnek.
Na koniec wrzucić jeszcze posiekane zioła .
Całość dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *