Kalmary w szpinaku z ricottą

8492
com_content.article
(Oddano 106 głosów z średnią 4.78 z 5)
Kalmary w szpinaku z ricottą4.78 out of 5 based on 106 voters.


Składniki:


    • 4 kalmary
    • 1 dag szpinaku
    • 15 dag ricotty
    • 2 cebule
    • 20 dag pomidorów z puszki
    • 100 ml bulionu
    • 1 ząbek czosnku
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 4 łyżki oliwy
    • sól
    • pieprz

Sposób wykonania:
  1. Szpinak lekko obgotować w wodzie po czym odsączyć i posiekać.
    Następnie 2 łyżki oliwy rozgrzać na patelni i zeszklić na niej posiekaną cebulę oraz czosnek, wówczas wrzucić szpinak, bułkę tartą oraz ricottę.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Kalmary napełnić farszem, spiąć wykałaczką po czym obsmażyć na reszcie rozgrzanej oliwie po czym wlać bulion i wrzucić pokrojone pomidory.
    Trzymać na małym ogniu ok. 35 min.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Zbyszek

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi