Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalmary w szpinaku z ricottą

Składniki:

    • 4 kalmary
    • 1 dag szpinaku
    • 15 dag ricotty
    • 2 cebule
    • 20 dag pomidorów z puszki
    • 100 ml bulionu
    • 1 ząbek czosnku
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 4 łyżki oliwy
    • sól
    • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Szpinak lekko obgotować w wodzie po czym odsączyć i posiekać.
    Następnie 2 łyżki oliwy rozgrzać na patelni i zeszklić na niej posiekaną cebulę oraz czosnek, wówczas wrzucić szpinak, bułkę tartą oraz ricottę.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Kalmary napełnić farszem, spiąć wykałaczką po czym obsmażyć na reszcie rozgrzanej oliwie po czym wlać bulion i wrzucić pokrojone pomidory.
    Trzymać na małym ogniu ok. 35 min.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Zbyszek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *