Kalmary smażone w cieście

12740
com_content.article
(Oddano 245 głosów z średnią 4.60 z 5)
Kalmary smażone w cieście 4.60 out of 5 based on 245 voters.


Składniki:

 

  • 600 g kalmarów
  • 150 g mąki
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczką cukru pudru
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz
  • olej

 

Kalmary Smazone W Ciescie

 

Sposób wykonania:


  1. Kalmary oczyścić po czym pokroić w krążki, które oprószyć solą i obtoczyć w mące.
    Nadmiar mąki strzepać i utrzeć ją z cukrem, oliwą, jajkami i solą, ostawić na 15 minut.
    Po tym czasie kalmary zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.

     

     

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi