Kalmary duszone z pieczarkami w sosie śmietankowym

19476
com_content.article
(Oddano 117 głosów z średnią 4.62 z 5)
Kalmary duszone z pieczarkami w sosie śmietankowym4.62 out of 5 based on 117 voters.


Składniki:


  • 50 dkg oczyszczonych kalmarów
  • 50 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 szklanka śmietany kremowej
  • sól, biały pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Kalmary dokładnie umyć, obsączyć, pokroić w paski. Grzyby oczyścić, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć 3 minuty mieszając. Dodać pieczarki, dusić 5 minut, dodać kalmary i dusić razem kolejne 10 minut. Dodać śmietanę, przyprawić, wymieszać i po kilku minutach duszenia podawać posypane zieleniną.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz


    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi