Kalafiorowa
Kalafiorowa 4.32 out of 5 based on 221 voters.
Składniki:
- kalafior
- kubek śmietany
- kostka rosołowa
- vegeta
-
pietruszka
Sposób wykonania:
Kalafiora podzielić na różyczki, zalać wodą z dodatkiem kostki rosołowej i ugotować.
Gdy kalafior będzie miękki, całość dokładnie zmiksować razem z wywarem w którym się gotował.
Następnie dodać śmietanę, doprawić d smaku Vegetą i posypać posiekaną natką pietruszki.Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marta
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa kalafiorowa
- Opublikowano: wtorek, 28, lipiec 2009 07:38
- Marta
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa