Kabaczki z boczkiem i kiełbasą
Kabaczki z boczkiem i kiełbasą4.63 out of 5 based on 436 voters.
Składniki:
- 60 dag kabaczka
- 2 łyżki tłuszczu
- 10 dag boczku
- 10 dag kiełbasy
- 2 cebule
- 2-3 pomidory
- łyżka mąki
- sól
- pieprz
- mielona papryka
- zielenina
-
Boczek pokroić w drobną kostkę po czym podsmażyć go na rozgrzanym tłuszczu, wówczas wrzucić posiekaną cebulę oraz obranego kabaczka pokrojonego w kostkę.
Całość wymieszać, podlać ½ szklanki wody i trzymać na ogniu pod przykryciem.
Po kilku minutach dodać pokrajane pomidory i kiełbasę.
Pod koniec duszenia oprószyć potrawę mąką i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Beatę
- Szczegóły
- Kategoria: Kabaczki
- Opublikowano: czwartek, 19, marzec 2009 07:50
- Beata
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak