Kabaczki w cieście
Kabaczki w cieście4.53 out of 5 based on 153 voters.
Składniki:
- 1 kg kabaczków
- 4 łyżki masła
- ¾ szkl. śmietany
Ciasto:
- 1 ¼ szkl. mąki
- ¾ szkl. mleka
- 2 jajka
- sól
-
Kabaczki obrać po czym pokroić je w plastry, które zalać nie wielka ilością wody i ugotować.
W między czasie mąkę wymieszać z żółtkami, mlekiem oraz solą.
Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę i delikatnie połączyć.
Usmażone kabaczki zanurzać w cieście i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać ze śmietaną.
- Szczegóły
- Kategoria: Kabaczki
- Opublikowano: środa, 17, luty 2010 08:54
- Anna Cieślik
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak