• 30 dkg mielonego mięsa wieprzowego
  • 20 dkg mielonego mięsa wołowego
  • zielenina
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Wymieszać mięso wołowe i wieprzowe, przyprawić pikantnie, Z masy formować „kiełbaski” o wymiarach 3 x 5 cm. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C na ruszcie wstawić przygotowane „kiełbaski” piec 15 minut, obniżyć temperaturę do 180 stopni i dopiec. Potrawa jest gotowa gdy wypływający po głębokim nakłuciu płyn jest bezbarwny. Podawać z ziemniakami w formie frytek upieczonymi w piekarniku. Udekorować zieleniną i dodatkami.
Przepis została nadesłany na konkurs “Święta z Makłowiczem” przez Teresa

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi