Kabaczek z grzybami i pomidorami
Kabaczek z grzybami i pomidorami4.31 out of 5 based on 77 voters.
Składniki:
• 60 dag kabaczka
• 20 dag różnych grzybów
• 1 cebula
• 1/2 szklanki śmietany
• 20 dag pomidorów bez skórki
• 1 łyżka mąki
• sól
• pieprz
• zielenina
Sposób przyrządzenia:
Grzyby podsmażyć na patelni razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Dusić je pod przykryciem około 20 minut. Kabaczek obrać i pokroić w kosteczkę, posolić i dodać do grzybów. Pomidory pokroić w kostkę i dodać do patelni. Śmietanę wymieszać z mąką i zalać potrawę, oprószyć pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)
- Szczegóły
- Kategoria: Kabaczki
- Opublikowano: wtorek, 22, marzec 2005 00:00
- Mudzia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak