Kąski z indyka Weroniki
Kąski z indyka Weroniki0 out of 5 based on 0 voters.
Dla miłośników mięsa. Zbiór znakomitych przepisów. Kąski z indyka Weroniki to nasza dzisiejsza pozycja. Przepis zawiera: piersi z indyka, oliwę z oliwek, sok z cytryny i sos sojowy.
Składniki:
- 2 duże piersi z indyka
- 1 szkl oliwy z oliwek
- 1/2 szkl sosu sojowego
- sok z 4 cytryn
- 1/4 szkl musztardy
- 1/2 szkl posiekanej świeżej szałwii
- 1/2 szkl posiekanego świeżego oregano
- 1/2 szkl posiekanej świeżej natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka czerwonej papryki w proszku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Piersi z indyka dokładnie oczyścić i pokroić na małe kawałki,.Następnie do oliwy z oliwek dodać sos sojowy, sok z cytryn i musztardę.Wrzucić szałwię, oregano, natkę pietruszki oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku sola, pieprzem oraz papryką w proszku.Do powstałej marynaty wrzucić mięso.Marynować około 2 godzin.Po tym czasie nabijać mięso na patyczki od szaszłyków.Kłaść je na rozgrzanym ruszcie w piekarniku do około 190 stopni.Piec co jakiś czas przewracając, aby mięso równomiernie się zarumieniło.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Indyk
- Opublikowano: poniedziałek, 05, grudzień 2016 04:53
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany