Jogurtowy sos do warzyw
Jogurtowy sos do warzyw0 out of 5 based on 0 voters.
Prosty sos, który podkreśli smak warzywnych przekąsek. Aby go wykonać będziesz potrzebować: jogurtu greckiego, musztardy, koperku, szczypiorku i majonezu.
Składniki:
- 200 g greckiego jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- ½ łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka musztardy
- ½ pęczka szczypiorku
- ½ pęczka koperku
- ½ pęczka bazylii
- pieprz
- sól

Sposób wykonania:
-
Do miseczki przełożyć jogurt naturalny.Dodać do niego majonez oraz musztardę i przemieszać.Wówczas wrzucić posiekany szczypiorek, koperek i bazylię.Ponownie wymieszać.Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.Gotowy sos wstawić do lodówki i schłodzić.Idealnie nada się do surowych warzywnych przekąsek, lub jako sos do sałatek.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 19, styczeń 2016 06:59
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny