Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jogurtowy sos do warzyw

Prosty sos, który podkreśli smak warzywnych przekąsek. Aby go wykonać  będziesz potrzebować: jogurtu greckiego, musztardy, koperku, szczypiorku i majonezu. 
 

Składniki:

  • 200 g greckiego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu 
  • ½  łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ½  pęczka szczypiorku
  • ½  pęczka koperku
  • ½  pęczka bazylii
  • pieprz
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki przełożyć jogurt naturalny.
    Dodać do niego majonez oraz musztardę i przemieszać.
    Wówczas wrzucić posiekany szczypiorek, koperek i bazylię.
    Ponownie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Gotowy sos wstawić do lodówki i schłodzić.
    Idealnie nada się do surowych warzywnych przekąsek, lub jako sos do sałatek. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *