Prosty sos, który podkreśli smak warzywnych przekąsek. Aby go wykonać będziesz potrzebować: jogurtu greckiego, musztardy, koperku, szczypiorku i majonezu.
Składniki:
- 200 g greckiego jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- ½ łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka musztardy
- ½ pęczka szczypiorku
- ½ pęczka koperku
- ½ pęczka bazylii
- pieprz
- sól
Sposób wykonania:
-
Do miseczki przełożyć jogurt naturalny.Dodać do niego majonez oraz musztardę i przemieszać.Wówczas wrzucić posiekany szczypiorek, koperek i bazylię.Ponownie wymieszać.Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.Gotowy sos wstawić do lodówki i schłodzić.Idealnie nada się do surowych warzywnych przekąsek, lub jako sos do sałatek.
Liczba porcji: 4