Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jarmuż z rodzynkami i orzechami włoskimi

Składniki:

  • 1 szkl. posiekanych orzechów
  • 3 pęczki jarmużu
  • 2 szkl. octu balsamicznego
  • 1szkl. rodzynek
  • ¼ szkl. miodu
  • ¼ szkl. oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Oczyszczony jarmuż wymieszać razem z rodzynkami i orzechami, dodać jeszcze ocet po czym pod przykryciem doprowadzić do lekkiego zagotowania  i trzymać na ogniu ok. 5-10 minut.
      Następnie polać całość miodem i oliwą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

      "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Kasię

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *