Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Migdałowy chleb

 

Składniki:

  • ½ szkl. posiekanych migdałów
  • 2 ¼ szkl. mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • ½ szkl. masła
  • 1 szkl. cukru
  • 3 jajka
  • ¾ szkl. mleko pełnotłustego
  • 1 łyżka aromatu migdałowego

 

 

Sposób wykonania:

  1. Masło utrzeć razem z cukrem po czym roztrzepać jajka i wlać do nich mleko oraz aromat.
    Następnie przesianą mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia do jajek wymieszanych z mlekiem i dodać również masło utarte z cukrem.
    Całość dokładnie wymieszać dodając orzechy.
    Na koniec przełożyć masę do foremki wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 40-45 minut.

     

    „Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy” nadesłany przez Marię W

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *