Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z curry

Składniki:

  • 60 g masła
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 30 g mąki
  • 1-2 łyżek curry
  • 1 łyżeczka sproszkowanego kminku
  • 600 ml wrzącego rosołu
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

    Sposób wykonania:

    1. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę po czym dodać obrane jabłko pokrojone w kostkę, trzymać na ogniu 3-4 minuty.
      Następnie oprószyć całość mąką, curry oraz kminkiem.
      Delikatnie przemieszać i gotować kolejne 2-3 minuty.
      Po tym czasie nie przerywając mieszania dolewać stopniowo bulion.
      Gotować jeszcze kilka minut i dodać jajka przekrojone na połówki.
      Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

      Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marta K

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *