• 5 jajek
  • 3 łyżki tartego żółtego sera
  • mąka
  • 1 łyżka masła
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka orzechów nerkowca
  • szczypta tartej gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz biały


Sposób przyrządzenia:

Jajka ugotować na twardo. Orzechy podprażyć na patelni, drobniutko posiekać. W rondlu o grubym dnie rozpuścić masło, dodać mąkę, mieszając sporządzić biała zasmażkę, dodać mleko, cały czas mieszając podgrzewać, następnie dodać ser i orzechy. Nadal podgrzewać mieszając aż do uzyskania „gładkiego” sosu, polać tym sosem jajka.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi