Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka w galarecie

 

Składniki:

  • 3 jajka
  • 3 łyżki żelatyny
  • 1 l bulionu
  • kieliszek białego wytrawnego wina
  • cytryna
  • sól
  • pieprz
  • 5 dag szynki
  • 1 czerwona papryka
  • pęczek natki pietruszki

 

 

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół.
    Do bulionu wlać wino i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Całość doprowadzić do wrzenia i dodać zeatynę rozpuszczoną w odrobinę wody oraz posiekaną natkę pietruszki.
    Dokładnie wymieszać i przelać do małych miseczek.
    Do każdej włożyć paprykę pokrojoną w kostkę oraz połówkę jajka.
    Odstawić na bok do stężenia galarety.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *