Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka faszerowane szynką

Składniki:

  • 10 jajek
  • 4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 5 plasterków szynki
  • liście sałaty
  • gałązki szczypiorku
  • papryka

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
    Żółtka te rozetrzeć razem z majonezem po czym dodać szynkę pokrojoną w kostkę.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą ora pieprzem.
    Powstałą masą napełnić połówki jajek, które ułożyć na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.
    Całość posypać jeszcze szczypiorkiem i udekorować papryką.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *