Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka nadziewane pieczarkami

Składniki:

  • 8 jajek
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • ½ szklanki posiekanego zielonego koperku
  • sól, pieprz do smaku
  • kilka liści sałaty lodowej
  • 1 łyżka śmietany lub majonezu
  • kilka rzodkiewek
  • kilka pomidorków koktajlowych

Sposób przyrządzenia:
Ugotowane jajka na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka. Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Żółtka i pieczarki zemleć w maszynce, dodać posiekany zielony koperek i doprawić do smaku solą i pieprzem, gdyby masa była za sucha dodać śmietanę lub majonez, dokładnie wymieszać. Przygotowaną masą napełnić połówki białek, ułożyć na półmisku na liściach sałaty, udekorować rzodkiewkami i pomidorkami.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *