Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka zapiekane w pomidorach

Składniki:

  • 8 pomidorów
  • 8 jajek
  • ½ szklanki ostrego żółtego sera
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ szklanki posiekanego zielonego koperku i pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Pomidory umyć, ściąć czubki i wydrążyć miąższ, wybić do każdego pomidora jajko, posolić, oprószyć pieprzem i posypać startym żółtym serem. Pomidory ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec. Wyłożyć na półmisek i przed podaniem posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami lub ryżem na sypko.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *