Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka zapiekane w bułkach

Składniki:

  • 8 małych bułeczek
  • 7-8 łyżek mleka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki bułki tartej
  • ½ szklanki posiekanego zielonego koperku


    Sposób przyrządzenia:

    Z bułeczek ściąć górną część i wybrać miękisz. Środki bułek skropić mlekiem, posmarować masłem wewnątrz i zewnątrz, wstawić na moment do gorącego piekarnika i zapiec. Do bułeczek wbić jajka, doprawić do smaku sola i pieprzem, posypać posiekanym zielony koperkiem i wstawić ponownie do piekarnika, aby białka się ścięły. Wyłożyć na półmisek i przed podaniem posypać posiekanym zielonym koperkiem. Podawać gorące, jako dodatek do czystych zup.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *