Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka na kolorowo

Składniki:

  • 10 jajek
  • 2 łyżki twarożku
  • 250 ml majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka koncentrat pomidorowego
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka, które utrzeć razem z majonezem.
    Następnie żółtkową pastę podzielić na 3 części.
    Do pierwszej dodać twarożek, do drugiej koncentrat pomidory a do trzeciej musztardę.
    Powstałymi masami napełnić połówki jajek.
    Przed podaniem udekorować zieleniną.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Paulla

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *