Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie podane na pomidorach

Składniki:

  • 4 filety śledziowe
  • 2cebule
  • 5 pomidorów
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 szkl. mleka
  • ogórek
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Śledzie zalać mlekiem i odstawić na 2-3 godz. po czym odsączyć i pokroić na dzwonka.
    Następnie cebulę pokroić na talarki a pomidory w grube plastry, które ułożyć na półmisku.
    Na każdym plastrze pomidora ułożyć talarek cebuli a na nim dzwonek śledzia i przykryć mniejszy plastrem pomidora.
    Całość oprószyć solą oraz pieprzem i polać majonezem.
    Udekorować plasterkami ogórka oraz natką pietruszki.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewa K

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *