Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka faszerowane paluszkami krabowymi

Składniki:

  • 12 ugotowanych na twardo jaj
  • posiekana natka pietruszki

Farsz:

  • 2 szklanki drobniutko posiekanych paluszków krabowych
  • 1 szklanka majonezu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki sosu sojowego
  • ½ łyżeczki zgniecionego w prasce czosnku
  • 1 łyżeczka sosu Tabasco

Sposób przyrządzenia:
Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Żółtak wymieszać z pozostałymi składnikami, dokładnie utrzeć. Farszem napełniać wgłębienia pozostałe po usunięciu żółtek formując z farszu regularny kopczyk. Oprószyć całość posiekaną natką pietruszki, ułożyć na półmisku wyłożonym zieloną sałatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *