Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z pomidorami na sposób Chiński

Składniki:

    • 4 duże jajka
    • 2 pomidory, oczyszczone, pokrojone w ósemki
    • 1 łyżeczka wina ryżowego
    • sól do smaku
    • biały pieprz do smaku
    • 1 łyżeczka cukru
    • 2 łyżki wody
    • ¼ łyżeczki oleju sezamowego
    • 3 łyżeczki oleju

Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę  oleju. Dodać pomidory, chwilę smażyć mieszając, dodać wodę, cukier, sól i pieprz. Pozostawić pod przykryciem na małym ogniu. Przygotować jajecznicę. Jajka wybić do miseczki, używając widelca dobrze je wymieszać. Dodać sól, olej sezamowy, wino ryżowe, pieprz i ponownie wymieszać. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać jajka z dodatkami, smażyć aż jajecznica uzyska odpowiednią konsystencję. Wymieszać z pomidorami i podawać.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *