Jajecznica mojej Babci
Jajecznica mojej Babci4.52 out of 5 based on 379 voters.
Składniki:
- 6 dużych, świeżych jaj
- 4 pokrojone w kostkę pomidory
- 3 posiekane drobno cebulki dymki
- 4 obrane pokrojone w kostkę papryki
- ½ szklanki pokruszonego sera feta
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz, papryka
Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulkę, smażyć przez 1 minutę mieszając. Dodać paprykę , smażyć kolejne 3 minuty. Dodać pomidory, i powoli dusić przez 5 minut, przyprawić. Jajka wymieszać z pokruszonym serem, dodać na patelnie, powoli mieszać do momentu uzyskania pożądanej konsystencji, pod koniec dodać natkę pietruszki. Podawać z pieczywem.
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: piątek, 18, styczeń 2008 12:01
- Marta