Jaja z pieczarkowym nadzieniem
Jaja z pieczarkowym nadzieniem 4.64 out of 5 based on 108 voters.
Składniki:
-
• 5 jaj
• 10 dag pieczarek
• natka pietruszki lub szczypiorek
• sałata
• majonez
• olej
• pieprz
• sól
Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół.
Następnie wyjąć delikatnie żółtka.
Do żółtek dodać posiekane pieczarki oraz natkę pietruszki.
Dodać jeszcze majonez oraz odrobinę oleju.
Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałym farszem napełnić białka jajek.
Ułożyć je na półmisku udekorowanym liśćmi sałaty.
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: czwartek, 24, listopad 2011 13:38
- Wanda Grad