Jaja z farszem szczypiorkowo-koperkowym
Jaja z farszem szczypiorkowo-koperkowym 4.64 out of 5 based on 104 voters.
Składniki:
- 5 jaj
- ½ pęczka szczypiorku
- ½ pęczka koperku
- łyżka śmietany
- łyżeczka musztardy
- kilka liści sałaty
- sól
- pieprz
-
Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół.
Następnie delikatnie wyjąć żółtka i dodać do nich posiekany koperek, śmietanę oraz musztardę.
Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałym farszem napełnić białka jajek.
Ułożyć je na półmisku udekorowanym liśćmi sałaty.
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: czwartek, 24, listopad 2011 13:35
- Kornelia Słomska