Halibut z zielonym sosem
Halibut z zielonym sosem 4.65 out of 5 based on 104 voters.
Składniki:
- 1 kg filetów halibuta
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanej bazylii
- 2 ząbki czosnku
- kilka filetów anchois
- 3 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
Sposób wykonania:
Halibuta oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować oliwą.
Następnie piec na grillu w specjalnym do tego koszyczku.
W między czasie bazylię i natkę pietruszki posiekać.
Dodać do nich sok z cytryny, oliwę i posiekane filety anchois i czosnek.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
- Szczegóły
- Kategoria: Halibut
- Opublikowano: piątek, 13, styczeń 2012 11:29
- Justyna Kumor
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla