Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Halibut z zielonym sosem

Składniki:

  • 1 kg filetów halibuta
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka filetów anchois
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

    Sposób wykonania:
    Halibuta oprószyć  solą oraz pieprzem i posmarować oliwą.
    Następnie piec na grillu w specjalnym do tego koszyczku.
    W między czasie bazylię i natkę pietruszki posiekać.
    Dodać do nich sok z cytryny, oliwę i posiekane filety anchois i czosnek.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *