Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wieprzowy z rzepą Ryszarda

 

Składniki:

 

  • 1 kg mięsa wieprzowego
  • 8 rzep
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki smalcu
  • 1 szkl gęstej kwaśnej śmietany
  • sól

Sposób wykonania:
Rzepę obrać ze skórki po czym pokroić ją w ósemki i wrzucić na osolony wrzątek.
Gotować około 30 minut.
W między czasie oczyszczone mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na rozgrzanym smalcu.
Następnie rzepę odcedzić i przełożyć ją do mięsa.
Całość wymieszać i dusić na małym ogniu około 45 minut.
Po tym czasie zalać gulasz śmietaną wymieszaną razem z mąką.
Doprowadzić do wrzenia i gotować ostatnie 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *