Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz po polsku

 

Składniki:

  • 45 dag kiełbasy
  • 3 łyżki oleju
  • 70 dag wołowiny
  • 2 cebule
  • 2 szkl pieczarek
  • 45 dag kiszonej kapusty
  • 1 szkl białego wina
  • 250 g sosu pomidorowego
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • łyżeczka kminku
  • ¼ łyżeczki soli

Sposób wykonania:
Na patelni z grubym dnem przesmażyć kiełbaski po czy je odstawić na bok a na tej samej patelni rozgrzać olej.
Obsmażyć na nim wołowinę i również odstawić ja na bok.
A na patelni zeszklić cebulę, odstawić na bok.
Następnie przesmażyć jeszcze pokrojone pieczarki i kapustę kiszoną.
Wówczas podlać je winem.
Dodać sos pomidorowy i sojowy oraz kminek i jarzynkę.
Całość dokładnie wymieszać, dodać kiełbasę, wołowinę oraz cebulę.
Ponownie wymieszać i wstawić do piekarnika pod przykryciem rozgrzanego do 190 stopni i zapiekać około 2,5 godziny.
W trakcie pieczenia co jakiś czas mieszając.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *