Grzyby z grilla
Grzyby z grilla4.61 out of 5 based on 370 voters.

- kapelusze grzybów leśnych lub pieczarek
- 1 szklanka oliwy
- ¼ szklanki octu balsamicznego
- ¼ szklanki sosu sojowego
- 4 obrane i zgniecione w prasce ząbki czosnku
- 1 posiekana drobno cebula dymka
Sposób przyrządzenia:
Składniki zaprawy zmiksować. Grzyby oczyścić, odciąć trzony. Kapelusze moczyć przez kilka sekund w zaprawie, odkładać na sito aby obciekły z jej nadmiaru. Piec około 10 minut na dobrze nagrzanym grillu kilkakrotnie odwracając. Smakują i pachną bosko.
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: sobota, 07, czerwiec 2008 03:20
- Natalia
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla