Grzyby gotowane w winie
Grzyby gotowane w winie4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 1/2 kg. grzybów leśnych
- marchewka
- cebula
- pomidor
- 4 łyżki oleju
- 1 szkl. białego wina
- łyżka natki pietruszki
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Grzyby oczyścić po czym pokroić w plasterki. Następnie zalać je białym winem i doprawić do smaku solą. Trzymać pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie dodać startą na tarce z dużymi oczkami marchewkę, pokrojony pomidor, posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Przed podaniem lekko skropić olejem.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
- Szczegóły
- Kategoria: Grzyby
- Opublikowano: poniedziałek, 30, maj 2011 14:06
- Marzena Gad