Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby gotowane w winie

Składniki:

  • 1/2 kg. grzybów leśnych
  • marchewka
  • cebula
  • pomidor
  • 4 łyżki oleju
  • 1 szkl. białego wina
  • łyżka natki pietruszki
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie:

    Grzyby oczyścić po czym pokroić w plasterki. Następnie zalać je białym winem i doprawić do smaku solą. Trzymać pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie dodać startą na tarce z dużymi oczkami marchewkę, pokrojony pomidor, posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Przed podaniem lekko skropić olejem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *