Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby duszone w śmietanie z kawałkami jajek

Składniki:

  • 1 kg świeżych grzybów
  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła
  • 3 szkl. śmietany
  • 2 łyżki tartego chleba
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki startego chrzanu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Grzyby dokładnie oczyścić po czym pokroić je w paseczki.
    Następnie cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać grzyby i trzymać na ogniu do miękkości.
    Pod koniec duszenia dodać jeszcze śmietanę razem z chrzanem i posiekanymi jajkami.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *