Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzybowe klopsy w sosie pomidorowym

Składniki:

 

  • 150 g grzybów
  • 2 łyżki oliwy
  • 100g stopionego masła
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 200 g tartej bułki
  • porcja sosu pomidorowego

 

Sposób wykonania:
Na rozgrzaną oliwę wrzucić grzyby, trzymać na ogniu do miękkości i odstawić do ostygnięcia.
W między czasie jajka ubić razem z masłem, wówczas dodać mąkę, grzyby raz pietruszkę.
Całość dokładnie wmieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dodać na koniec jeszcze bułkę tartą aby powstało zwarte ciasto, które odstawić na 30 minut.
Po tym czasie formować małe kulki, które gotować w osolonej wodzie ok. 2-3 minut.
Przed podaniem polać sosem pomidorowym.

Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Monika

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *