Grzanki ze szparagami
Grzanki ze szparagami4.57 out of 5 based on 7 voters.
Składniki:
- 24 kromki z bagietki pokrojonej skośnie
- 50 dkg oczyszczonych szparagów
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz do smaku
- tarty ser
Sposób przyrządzenia:
Kromki z bagietki obrumienić w piekarniku( po 1 minucie z każdej strony). W rondlu zalać szparagi minimalną ilością wody, doprowadzić do wrzenia, gotować 2 minuty, odcedzić, zalać na chwilę zimną wodą, obsączyć. Tak przygotowane szparagi drobno posiekać, dodać sól, pieprz, oliwę, wymieszać. Na każdej grzance rozprowadzić pastę szparagową, posypać obficie serem i zapiec ponownie w piekarniku aż ser się rozpuści. Podawać na ciepło.
- Szczegóły
- Kategoria: Szparagi
- Opublikowano: poniedziałek, 16, kwiecień 2012 11:36
- Kasia Polak
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak