Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gruszki z gorgonzolą

Składniki:

  • 2 ½ łyżki oliwy z oliwek
  • 2 pomarańcze
  • 5 gruszek
  • ½ szkl. pokruszonego sera gorgonzola
  • 1 łyżeczka miodu
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Z pomarańczy wycisnąć sok i wymieszać go z oliwą.
    Następnie gruszki pokroić na ćwiartki ( nie obierać) po czym zanurzać w oliwę i ułożyć na papierze do pieczenia posmarowanym oliwą.
    Posypać je serem oraz skórką z cytryny oraz polać miodem i oprószyć pieprzem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec do zarumienienia się gruszek.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Jagoda

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *